Monoriborút

Üdvözöljük a Monori Borút Egyesület honlapján.

Egyesületünk

A Pest megyei Monor város a 4-es sz. út mellett, Budapesttől 25 km-re, dél-keletre, az Alföld és az Északi-középhegység találkozása mentén, a Gödöllői-Monori-dombság nyúlványain helyezkedik el. A Kunsági borvidék városa jól egközelíthető közúton és vasúton egyaránt.
A Strázsahegyen mintegy 960 pince található. Ezek ma családi-baráti borozgatások, összejövetelek színterei. A löszös, kötött talajba épült pincék, gádorok sora adja a pincesorok egyes részein megfigyelhető különös látványt nyújtó „bakhátakat”
Monoron az a mondás járta, hogy nem lehet igazi monori, akinek nincs szőlője és pincéje a Hegyen. Általában elmondható, hogy a pincék többsége ma is monoriak tulajdonában van, és elsősorban eredeti funkcióinak megfelelően kerül hasznosításra.
A Monori Borút Egyesület 2008 év végén alakult 32 taggal, azzal a céllal, hogy a a Monori Pincefalu értékeit feltárja megóvja és felhívja rá az emberek figyelmét, Egyesületünk pályázati projektekben vesz részt, a forrásokat a pincefalú szépítésére, bemutatására, ismerté tételére fordítja. Rendezvényeket – Fesztiválokat szervez . Ezek között is a legismertebb a téli rendezvénye a Jégvirágtól borvirágig forraltboros kalandozások a monori pincefaluban, mely már 2009 óta kerül minden évben megrendezésre

Dokumentumok

Alapszabály »

 

Közhasznúsági jelentés »

Tagfelvételi kérelem formanyomtatványa (természetes személy esetén) »

 

Tagjaink

Vezetőség

Elnök: Szabó István Gyula

Alelnök: Csuzi Szabolcs

Titkár: Kaltenecker Andrea

Vezetőségi tagok: Kugel György, Megyeri Szabolcs

 

Egyesületünk bankszámla száma:

Pátrria Takarékszövetkezet
65100015-11343846